Het V Silhouet

Wat is een V figuur

Wat jij over je figuur zeker weet is dat niemand hetzelfde is. Er zijn zoveel verschillende figuren als kleuren bij wijze van spreken.

Toch kun je in grote lijnen lichaam figuren onderbrengen in verschillende groepen. Ook daarbinnen zijn weer veel verschillen te zien maar over het algemeen pas je voornamelijk in een groep. De groepen zijn ingedeeld in mensen met een V-O-A-8-X-H silhouet. Er zijn meerdere indelingen maar deze vind ik duidelijk.

In deze blog ga ik je iets vertellen over het V figuur en welke kleding voor mensen met dit silhouet het mooiste is.

 

 

Of je nu tevreden bent met je figuur weet ik niet maar bedenk altijd dat jij uniek bent en dat jouw figuur bij jou past en dat je goed bent zoals je bent! In een stijlanalyse die je bij mij kunt boeken ( www.stijlvolinkleur.nl/stijladvies ) zul je ook ontdekken dat je uiterlijk vaak in balans is met je innerlijk. Ben dus vooral niet te kritisch op jezelf.

uit: Overtuigen door uitstraling. Lida v. Doorn

 

 

Maar punten waar je minder blij mee bent daar kun je zelf veel aan veranderen. Hoe doe je dat ?

Sporten en oefeningen maar ook gezond eten zijn zeker heel belangrijk. Bedenk wel dat je figuur in verhouding hetzelfde blijft. Heb je dus brede schouder of heupen dan zal dat altijd je zwaarste punt blijven.

Maar hoe leuk is het dat je met de juiste kleding in kleur en stijl voor het oog , optisch dus, je figuur kunt bijsturen.

Als een kledingstuk goed bij jou past zul jij je zelfverzekerder voelen en dat uitstralen. Je zult naar anderen zelfbewust overkomen en complimenten krijgen.

Zoals je op het eerste plaatje hier boven kunt zien zijn je heupen bij dit figuur smaller dan de schouders. Als je dus naar je totaal beeld kijkt zullen de schouders , je bovenlijf als eerste opvallen omdat ze het zwaarste in de balans van je lichaam zijn. Accenten daarop leggen betekent dus dat je het bovenlichaam versterkt en je onderlichaam dus onderbelicht wordt. Daarom leg je nu accenten op je onder- lichaam waardoor er een betere balans tussen boven en onder ontstaat.

 

 

 

 

 

Broeken

 

 

Een heupbroek maakt dat je heupen breder lijken en zeker als je er als extra accent een riem op draagt. Bredere en rechte pijpen laten je benen voller lijken evenals een stof met ( opvallende ) print.

Voor het V figuur kun je het beste kiezen voor lichte kleuren want die laten een vlak groter lijken. Ook zakken en versieringen op heupen kun je goed dragen.

 

 

 

 

Rokken

 

Draag liever niet hele enge rokken maar een iets uitlopende rok. Ook rimpels en plooien of draperingen kun je goed dragen. Soepel vallende stof met ruimte geeft volume en dikkere stof doet hetzelfde bij smallere rokken. Stoffen met printen en riemen op broek of rok.

 

 

 

Jurken

 

 

Jurken met een wijdere hals en zeker ook een diepere V hals laten je bovenlijf smaller lijken. Kies voor smallere schouderbandjes of raglanmouwen. Een wikkeljurk staat je mooi en hierbij kun je een V hals heel goed combineren met een losser, ruimer vallend rokdeel.

 

 

Jasjes

 

 

De lengte van een jasje is hier het mooiste op heuphoogte of langer. De zoomlijn geeft een breedte effect door de horizontale lijn. Dat wordt nog versterkt als het jasje een contrasterende kleur heeft. Revers geven ook een V vorm. Een dubbele rij knopen niet boven de taille. ( Zie foto rode jurk)

 

 

 

Kleuren

Met de juiste kleurkeuzes kun je het figuur ook een boost geven en corrigeren. (www.stijlvolinkleur.nl/kleuranalyse) In geval van het V figuur kun je het beste de donkere kleuren op je boven lichaam dragen. Donkere kleuren doen een vlak nl. kleiner lijken. De lichtere kleuren dus voor de rokken en broeken.

 

 

 

Sierraden en accessoires

Draag niet te zware kettingen maar wel liefst een langere vorm. Misschien kun je een minder opvallende vorm en kleur kiezen om niet teveel aandacht naar boven te leiden. Riemen en linten of versieringen op het rokgedeelte zijn welkom.

Ik kan me voorstellen dat je het nog moeilijk vindt om alle tips toe te passen. Mail of bel me gerust voor uitleg of advies. Ook kun je op mijn site alles over kledingadvies lezen en een afspraak maken.

info@stijlvolinkleur.nl

http://www.stijlvolinkleur.nl

Tel: 06 54746263

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2020-06-19-14.09.59-576x1024.jpg

 

Kleurrijke groet Hélène

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: