Het V Silhouet

Wat is een V figuur.

Wat jij over je figuur zeker weet is dat niemand hetzelfde is. Er zijn zoveel verschillende figuren als kleuren bij wijze van spreken. 
Toch kun je in grote lijnen lichaam figuren onderbrengen in verschillende groepen. Ook daar binnen zijn weer veel verschillen te zien maar over het algemeen pas iedereen bij een bepaalde lichaam type. De typen zijn op meerdere manieren in te delen maar ik heb het over een V-O-A-8-X-H silhouet omdat dat heel duidelijk is.
In deze blog ga ik je iets vertellen over het V figuur en welke kleding voor dit type het mooiste is.
Of je nu tevreden bent met je figuur weet ik niet maar bedenk altijd dat jij uniek bent en dat je figuur bij jou past en dat je goed bent zoals je bent! Het is dus zeker niet de bedoeling dat een stijlanalyse voor jou gaat bepalen hoe jij je moet kleding.
Ik wil je niet in een vast keurslijf persen maar jouw positieve kenmerken benadrukken.
 Ik ga jouw specifieke kenmerken benoemen en bespreken met jou waar je voorkeuren liggen en waar jij aan hecht. In de Stijlanalyse gaan we bekijken waar jouw figuur in balans is en waar je iets kunt aanpassen om je verhoudingen in balans te brengen waar dat niet is. www.stijlvolinkleur.nl/stijladvies
Sporten en oefeningen maar ook gezond eten zijn zeker belangrijk maar bedenk dat jouw figuur altijd in verhouding hetzelfde blijft. Heb je dus brede schouders of brede heupen dan zal dat altijd het zwaarste punt blijven bij je lichaam.
Ben dus niet té kritisch op jezelf want met de juiste kleding keuze in stijl maar ook in kleur kun je voor het oog, optisch dus, je figuur bijsturen .
Als een kledingstuk bij jou past zul jij je zelfverzekerder voelen en dat ook uitstralen. Anderen zien dat en je zult veel complimenten krijgen
Zoals je hiernaast kunt zien zijn de heupen smaller dan de schouders. Als je dus naar je totaal beeld kijkt zullen je schouders als eerste opvallen. Zou je dus een T-shirt dragen met horizontale strepen dan zullen je schouders nog breder lijken en het verschil met je heupen meer opvallen. Als je nu het onderlichaam meer accent geeft komt je lichaam optisch meer in balans 

Broeken

Bij het V figuur mag je de benen wat meer accentueren. Een heupbroek geeft een lage lijn op de heupen waardoor die iets breder ogen. 

 

 
Bredere en rechte pijpen laten je benen voller lijken evenals soepel vallende stoffen.  Maar ook broeken met een print laten je voller lijken.

ROKKEN

Draag liever niet heel enge rokken, kokerrokken, maar een iets uitlopend of wijder model. Ook rimpels en plooien of daperingen geven meer ruimte en brengen je onderlichaam meer in balans.
Kies je voor een smalle rok dan geeft een dikkere stog ook meer ruimte voor het oog. Draag rokken en broeken met printen en een riem voegt ook volume toe.

jurken

Kies voor jurken met wijdere hals . Een V hals laat je boverlijf smaller lijken door de verticale lijnen van de V.
Smallere schouderbandjes of een raglan mouw laten de schouders smaller lijken. 
Een wikkeljurk staat je met dit figuur heel mooi. Zeker als het rokdeel wat wijder uitloopte

Jasje

De lengte van het jasje is hier het mooiste op heuphoogte of langer. Langer is afhankelijk van je lichaamslengte.
Ook bij een jasje kun je bij de hals een V vorm zien door de revers. 
Een dubbele rij knopen kun je beter niet hoger dan de taillelijn hebben. Kijk bij de rode jurk boven. Die double breasted jasjes geven een breedte lijn aan en dat is bij het V figuur op je bovenlijf niet nodig.
%d bloggers liken dit: