Té veel kleding ongebruikt.

Januari 2018

Naar aanleiding van een boek over duurzaamheid schrijf ik deze blog.

                          

Té veel kleding hangt vaak ongebruikt in de kast. Ik werd getroffen door een bericht op een forum dat ik las:

” Net als elk jaar ben ik weer mijn kledingkast aan het opruimen. Ik word zó moe van mezelf.  Aantrekken of  het nog leuk staat en wéér twijfelen. Herinneringen die langs komen aan een feest of kleding  die een vermogen hebben gekost. Dit is uit de mode maar misschien wordt het wel weer mode…  Heeft iemand tips hoe ik makkelijker kleding kan weg doen? “

 

We kunnen er echt niet meer omheen. Onze kledingkast hangt te vol en dat heeft grote gevolgen voor het milieu. Als we ons realiseren dat het produceren van kleding de tweede grootste vervuiler is na de olie industrie, dan is dat voor mij wel een onderwerp om over na te denken. Wat kan ik en wij allemaal bijdragen om dit probleem te lijf te gaan? 

Ik adviseer mensen hoe ze met kleding de beste uitstraling kunnen krijgen in het dagelijks leven maar ook op bijzondere gelegenheden. Op gebied van kleuren maar ook wat stijl en figuur betreft. Maar dat wil zeker niet zeggen dat ik maar adviseer van elke kleur en alles wat mode is kleding aan te schaffen om zoveel mogelijk keuzes te hebben.  Daarom geef ik je graag een aantal tips om je kledingkast heel efficiënt in te delen.

  • Starten met een goede planning is het eerste. Zoek de stukken die je al langer niet meer draagt uit en leg ze apart.
  • Leg dan de kleding waar je aan twijfelt apart.
  • Tot slot blijft de kleding die je nog wilt dragen over. Kijk daar kritisch naar. Kleding wordt nooit jaren later weer gedragen omdat het weer in de mode is. Fabrikanten zijn zo slim er iets nieuws aan toe te voegen zodat het nét niet dat is wat je nu wilt.
  • De twijfel items ga je op je gemak passen en kritisch bekijken. Is de pasvorm nog goed of is de kleur geschikt voor mij? Kun je ze met een leuk passend accessoire weer draagbaar maken.
  • Ook is het goed om kledingstukken te selecteren waar je geen combinatie bij hebt.

 

Dit zijn maar een klein aantal punten waar je over na kunt denken als je voor je kast gaat staan met de overweging iets te doen voor ons milieu.

Daarna kun je kijken bij welke kleding je een combinatie wilt kopen en hoe je te werk gaat als je weer gaat shoppen. Hoe zorg je er voor dat je geen miskopen meer hebt en met minder kleding meer combinatie`s kunt maken.

Niet voor iedereen makkelijk te realiseren maar gelukkig heb ik voor klanten goede tools om de juiste keuzes te maken. Een persoonlijke kleurwaaier en een stijlboek zijn prachtige handvatten om de juiste kledingstukken te kopen en ook goed voor het milieu én portemonnee.  Hierover vind je alle informatie op de website.

Wil je meer weten of het je vragen mail me dan gerust. Ik help je graag.    info@stijlvolinkleur.nl

Kleurrijke groet Hélène

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *