Waarom goed om te weten?

Bij een stijlanalyse behandel ik al de bovenstaande aspecten van jou persoonlijk. Het lijkt misschien veel en ingewikkeld maar met mijn uitleg én een mooi persoonlijk Stijlboek stijlvolinkleur.nl/stijladvies ga je zelf de mooiste keuzes maken. Al jouw positieve eigenschappen worden voor het voetlicht gebracht.

De gezicht-vorm is belangrijk omdat die voor een groot deel bepaalt waar jij mooi mee bent. Dat geldt voor het kapsel en sierraden maar ook voor de hals-vorm in kleding en voor o.a. de brilvorm. Door steeds dié vorm te kiezen doe goed is voor jou, compenseer je de vorm van het gezicht of vul je aan wat je mooier maakt. Dit wordt besproken bij een Stijlanalyse en zal je goed helpen de juiste keuzes te maken. Een foute keuze bij een sjaaltje is te overzien maar ga je een bril montuur kiezen is het wel belangrijk de juiste te vinden.

Voor accessoires is het mooi als je de stijl kiest die bij jou persoonlijkheid past. Kies je schoenen omdat je vriendin zegt dat ze leuk zijn? Een tas kiezen kan om praktische redenen gekozen worden maar bekijk ook daarbij of je houdt van een strakke vorm of van soepel leer. Sierraden kies je ook vanuit het gevoel dat ze bij je passen. Zilver of goudkleur is afhankelijk van je kleurtype en stijl voorkeur. Ook hierover kan ik je in een Stijlanalyse stijlvolinkleur.nl/stijladvies een persoonlijk advies geven.

Met lichaamslijnen bedoelen we o.a. de lijnen die jij persoonlijk hebt door de eigenheid van je lichaam. Iedereen heeft een ander figuur en dat kunnen we voor het oog aanpassen. Ik wil nooit een ideaal figuur promoten bij klanten maar het is zeker zo dat iedereen wel onderdelen van het lichaam iets minder wil laten opvallen. En daar is niets mis mee. Met lijnen in je kleding of lijnen maken door kleurcombinaties, kun je delen meer of minder laten opvallen. Draag je een blouse in of over de rok of hoe kun je korte benen iets langer laten lijken. Heel leuk om hiermee te experimenteren en te zien dat het echt werkt!

De GARDEROBE! Vaak een onderwerp dat veel teweeg brengt. “Ik weet niet wat ik aan moet doen” hoor ik ook vaak. “Ik kan geen combinaties maken”

Zo zijn er nog een aantal vragen die telkens weer terug komen bij een analyse. Terwijl het echt niet zo moeilijk hoeft te zijn. Belangrijk is om systematisch te werk te gaan met je kledingkast. Alle kleding die je al lang, twee seizoenen niet gedragen hebt kun je het beste uit je kast halen. Wat niet meer past eveneens en kijk wat nog goed is voor een tweede leven bij een ander. Mogelijkheden hiervoor zijn er tegenwoordig genoeg. Bij een garderobe planning ga ik met de klant kijken welke kleding nog goed past en gedragen wordt en hoe je met de aanwezige kledingstukken combinaties kunt maken. Zijn er losse stukken dan is dat een mooie start om een nieuwe combinatie te gaan maken. Kijk wat er bij past en wat je graag als combinatie draagt. Ga daar een kledingstuk bij kopen. Goed om te onthouden is dat je bij aankoop van een kledingstuk er voor zorgt dat je meteen een combinatie erbij koopt. Zo heb je meteen een set die je direct kunt dragen en later nog kunt uitbreiden. Ook zijn kleuren natuurlijk heel belangrijk die je kiest voor je outfit en passend zijn bij jouw kleurtype. stijlvolinkleur.nl/kleuranalyse

Dat kun je allemaal heel uitgebreid leren in een Kleuranalyse. Er zijn nog heel veel tips te geven voor een goede opbouw van je garderobe waar je erg veel plezier van gaat hebben. Bedenk maar eens hoe fijn het is als je geen miskopen meer hebt en wat je daarmee bespaart. Met een klein aantal, 10 tot 12 , basis kledingstukken kun meer dan 30 combinaties maken. Als de kleding in je kast onderling op elkaar is afgestemd kun eindeloos combineren.

Ik hoop dat je aan dit bericht iets hebt en dat je in ieder geval nieuwsgierig bent geworden. Iedereen wil en kan er op z`n mooist uit zien. Met een kleurenwaaier en een stijlboek heb je twee prachtige tools in handen om terug te kijken hoe het ook alweer zat voor jou persoonlijk.

Vaak hoor ik de opmerking: “Ik hou niet van veel make-up en ik gebruik het heel weinig.” Dat hoor ik graag! Misschien vind je dat raar maar ik geniet op voorhand van de reactie die ik zeker van de klant ga krijgen na het uitproberen van subtiel make-up gebruik. Het fijne is dat ik voor de klant een make-up schema maak voor alle producten . De kleurkeuzes zijn dan aangepast aan de persoonlijke kenmerken van de klant. Dat geldt voor foundation en oogschaduw maar ook voor lipstick en zelfs blush. Ik laat zien dat je door weinig gebruik van de producten een stralend effect krijgt. Ik verheug me altijd op de verrassende gezichten. De foundation is niet bedoeld om kleur aan te brengen maar geeft een egaal effect zodat oneffenheden en vlekjes verdwijnen. Je zult ook geen ‘lijn aftekening’ zien rondom de kin of hals. Verder kun je zelf bepalen welke kleuren pans je in een doosje wilt. Helemaal op jouw persoonlijk afgestemd dus. Hoe mooi is dat? Kijk eens op de webshop waarop je alle kleuren en mogelijkheden van de producten kunt zien en bestellen. https://webshop.artofimage.nl/123/webshop-login

Kleurrijke groeten en je bent van harte welkom als je vragen wilt stellen.

Mail daarvoor naar info@stijlvolnkleur.nl of bel 0654746263

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.