Wat is een kledingcapsule

Vandaag met twee zussen de Stijlboeken besproken na de analyses.
Bij de kleuranalyse bleken ze beiden lichte zomers te zijn maar toch twee verchillende kleurenwaaiers.De twee zussen zijn dus allebij mooi met koele kleuren. Maar de ene zus heeft blauwe ogen en de andere groene. Daar zit onder andere het verschil in waaierkleuren want de groene ogen hebben een warme invloed op de kleuren. Daarom bespreken we ook het maken van een kledingcapsule voor beiden.
Om nog even bij de zussen te blijven. Eén had alles keurig gerangschikt als sets bij elkaar zoals ze gekocht waren. Dat vond ze overzichtelijk en had ze meteen de goede combinatie. 
Een capsule is zo samengesteld dat je met weinig (basis) kledingstukken veel combinaties kunt maken.
Deze zus mist dus veel nieuwe mogelijkheden om te combineren en er telkens anders uit te zien met relatief weinig kledingstukken.
Je kunt starten met een capsule maken door een kledingstuk dat eenzaam in de kast hangt aan te vullen door er stukken bij te kopen. Heb je bv. een jasje waar je niets bij te combineren hebt koop daar dan bewust een broek en/of jukje bij in bijpassende kleuren Ook een top en een vest kan een mooie mogelijkheid zijn voor een nieuwe combinatie. Zorg er voor dat deze kledingstukken onderling uit te wisselen zijn. Dus dat het vest op de broek past met de top er onder en dat het jasje op de jurk kan. Zo ontdek je heel veel mogelijkheden en zie je er telkens anders uit. Betrek hierbij ook schoenen en accessoires. Een riem is ook een mooie aanvulling in een bijpassende kleur of een tas. Zo bouw je je capsule telkens uit of je start met een nieuwe uitbreiding. 
Je kunt ook uitgaan van twee of drie kleuren die je mooi vindt en koopt daar kleding van die onderling te combineren is. Hier ga je de grote waarde van de persoonlijke kleurenwaaier ontdekken. www.stijlvolinkleur.nl/kleuradvies
Je kunt de kleuren kiezen waar je mee wilt starten en er nieuwe bij zoeken. Of je gaat uit van je basis kleuren en gaar daarmee aan de slag. 
Een leuke uitdaging om te gaan proberen. Je zult er veel plezier van hebben.  Zit je nog met vragen mail of bel me gerust.
info@stijlvolinkleur.nl
Tel. 0654746263
%d bloggers liken dit: